Як підготувати автомобіль до холодного сезону

Як підготувати автомобіль до холодного сезону

buttons.will share

Запорука безпечної та безтурботної експлуатації автомобіля в холодну пору року – завчасна підготовка транспортного засобу. Кожен досвідчений водій, який знає, як підготувати автомобіль до зими восени, погодиться, що вересень і жовтень – кращий період для необхідних процедур, аби все встигнути.

Систематизувати підготовку допоможе поділ на етапи:

  • гума та підвіска;
  • двигун і технічні рідини;
  • стан кузова.

Підготовка автомобіля до зими в першу чергу вимагає установки відповідної гуми. Якщо виконати всі процедури з якихось причин неможливо, зимові покришки – обов'язкове придбання, яке дозволить відчувати себе впевнено на дорозі.

Українське законодавство це питання жодним чином не регулює і все ще покладається на відповідальне ставлення автомобілістів до безпеки на дорозі. Просто варто пам'ятати, що на слизькому покритті літні шини збільшують гальмівний шлях в 2 рази.

З тих же причин безпеки необхідно перевірити деталі підвіски і гальма. Ваш автомобіль повинен бути готовий до підвищених навантажень, а навіть невеликий мороз – вже екстремальні умови для складної техніки. Не нехтуйте своєчасним техоглядом і сервісними процедурами.

Омивач скла – перше, про що потрібно подумати відразу після заміни покришок при підготовці до холодного сезону. Обрати якісний омивач допоможуть кілька порад:

  • не економте – дешеві засоби замерзають при невеликому морозі;
  • обирайте в якості основи етиловий спирт;
  • неприємний запах допоможе ідентифікувати фальсифікат;
  • спочатку використовуйте засоби для температури -10, потім додайте більш «суворі».

Омивач скла й антифриз, так само як і всі технічні рідини, обов'язково повинні відповідати зимовому характеру експлуатації. Про заміну компонентів важливо подбати заздалегідь.

Якщо в холод не заводиться автомобіль – вірна ознака проблем з акумулятором. Через кілька років експлуатації стан АКБ погіршується, а при сильному морозі його ємність знижується. Перед настанням холодів акумулятор слід підзарядити.

Обов'язково переконайтеся в цілісності лакофарбового покриття кузова, відсутності глибоких подряпин, відколів та іржі. Волога зима й агресивні реагенти на дорогах погіршать початкові проблеми з кузовом, який з настанням весни «розквітне» з новою силою. Краще уникнути таких проблем і підготувати кузов. Тоді автомобіль зустріне холоди у всеозброєнні та переживе зиму без жодних труднощів.

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital